Nieuwsarchief Waddenzee 2000 - 2006

WERKZAAMHEDEN VEERDAM HOLWERD GESTART

dinsdag 9 november 2004

LEEUWARDEN - Rijkswaterstaat is maandag 9 november jl. begonnen met de werkzaamheden aan de veerdam van Holwerd. De westzijde van de kop van de veerdam wordt vernieuwd. De werkzaamheden duren tot 15 december aanstaande. Al een tijd lang was de kade afgesloten in verband met 'instortingsgevaar'.

De oostkant van de veerdam is in 1987 vernieuwd en de westkant is nu aan vernieuwing toe. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Nelis Infra BV uit Halfweg en bestaan uit: opruimingswerkzaamheden, het aanbrengen van een damwand en vloedpalen, het aanbrengen van een deksloof, het aanbrengen van een talud van betonblokken en het aanbrengen van de bestrating. In verband met deze werkzaamheden is de kop van de veerdam tot 15 december afgesloten met hekken.

Parkeren met parkeerschijf
Naar verwachting zal de westkant van de veerdam vanaf half december 'blauwe zone' worden, dwz. dat er niet langer dan twee uur mag worden geparkeerd. Hierover is enkele jaren geleden al een verkeersbesluit genomen. Tot op heden zijn de bijbehorende verkeersborden niet geplaatst.
Een en ander betekent dat vanaf 15 december a.s. wadlopers die vóór openstelling van het parkeerterrein van Rederij Wagenborg aan hun wadlooptocht naar Ameland beginnen of die arriveren na sluitingstijd, hun auto's niet meer op dit deel van de veerdam kwijt kunnen. Voor 100 euro per keer is Wagenborg bereid het parkeerterrein buiten openingstijden open te stellen. Rondvaartondernemers van Ameland die hun klanten willen ophalen van de veerdam van Holwerd buiten openingstijden van het parkeerterrein van Wagenborg, zien zich geconfronteerd met dezelfde kostenpost.

Bron gegevens reconstructie: Rijkswaterstaat Directie Noord-Nederland