Nieuwsarchief Wadlopen 2019 - 2020

Nieuw boek: 'Verhalen van de Eems-Dollardkust'


Boek 'Verhalen van de Eems Dollard kust'.
Op de foto Hendrik Toxopeus, voogd van Rottumeroog en zijn medewerker H. van der Laan.

Foto Archief KNRM, 1913.

zaterdag 7 december 2019

GRONINGEN - Op vrijdag 6 december 2019 jl. is in het gebouw van de Groninger Archieven te Groningen in aanwezigheid van ca. 100 personen het boek 'VERHALEN VAN DE EEMS-DOLLARDKUST' gepresenteerd.

Het boek bevat 47 verhalen over de geschiedenis van de Eems-Dollardkust. Het is een bonte verzameling van allerhande vertellingen over het gebied, variërend van visserij tot ‘grondhonger’, van verdwenen eilanden tot scheepsrampen, van goudvondsten tot polderleven, van strandvondsten tot bijzondere reddingen en van milieuproblematiek tot wadlopen. De periode waarin de verhalen zijn gesitueerd, lopend van de voorlaatste ijstijd en de Steentijd tot het vrij recente verleden.


Eindredacteur Albert Buursma tijdens de presentatie van het boek.
Foto Lammert Kwant

De Stichting Verdronken Gescheidenis organiseerde in het najaar van 2016 en het voorjaar van 2017 avonden, middagen en excursies waarop zeer uiteenlopende verhalen uit de geschiedenis van deze kustregio werden verteld. Deze verhalen zijn nu in boekvorm verschenen.

Het boek telt ruim 200 pagina’s en bevat meer dan 240 afbeeldingen, waarvan vele in kleur. Het is verkrijgbaar via de boekhandel en door een e-mail te sturen naar info[at]verdronkengeschiedenis.nl. De winkelprijs is € 19,95 en verzendkosten bedragen € 6,95.

'Verhalen van de Eems-Dollardkust'
Onder eindredactie van Albert Buursma.
Een uitgave van Stichting Verdronken Geschiedenis
ISBN 978-90-9031427-3


Wiepke Toxopeus tijdens het voorlezen van een verhaal over Rottumeroog in de Tweede Wereldoorlog.
Foto Lammert Kwant


De verhalen.

Meer info:
Verhalen van de Eems-Dollardkust