W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 1. Nieuws

Broodkruimelpad

Home Nieuwsarchief Nieuwsarchief Wadlopen 2019 - 2021 Oliebollen-wadlooptocht naar het Rif van Engelsmanplaat - 28 december 2019

Welkom op WadgidsenWeb 2.1 !


De groep onderweg van Wierum naar het Rif van Engelsmanplaat - 28 december 2019
Foto Ron Serné

vrijdag 3 januari 2020

Door Ron Serné

LAUWERSOOG - Op 9 november 2019 hebben Martijn Loenen, Jacob Schenk en Ron Serné van Wadloopcentrum Pieterburen een verkenning gedaan op het Wierumerwad ter voorbereiding op de jaarlijkse oliebollentocht. Zaterdag 28 december verzamelden zich 15 gidsen in Lauwersoog (ook van andere organisaties) en na de koffie met oliebollen reden wij naar Nes/Wierum.

Om 15.15 uur vertrok de groep vanaf de dijk richting de ton WW17 om vervolgens, terwijl het langzaam donker werd, langs het Smeriggat naar het Rif ten noorden van Engelsmanplaat te lopen. Een prachtige ervaring om slechts voorzien van een enkele zaklamp het donker tegemoet te treden. Op het Rif was het echt helemaal donker. Voor de zekerheid steeds contact gehouden met het ophaalschip ms. Boschwad.
Rond 18.15 uur werden wij door schipper Jacob van der Wal opgehaald iets ten oosten van de Kalkman/Engelsmanplaat. Onder het genot van oliebollen en glühwein werd al varend de terugtocht ingezet. Voor herhaling vatbaar.


Einde wadlooptocht
Foto Ron Serné


Na de wadlooptocht aan boord van ms Boschwad onderweg naar Lauwersoog
Foto Ron Serné