Nieuwsarchief Wadlopen 2007 - 2012

Grote zoekactie naar wadloper / visser op Eemswad


Alle 'hens aan dek' op zeedijk Emmapolder
Foto knrm.nl

vrijdag 29 oktober 2010

EEMSHAVEN - Op vrijdag 29 oktober 2010 kwam er om 09.38 uur bij KNRM Eemshaven een melding binnen via het Kustwacht Centrum (KWC): 'zwemmer' in problemen/vermist. Laagwater Eemshaven 09.46 uur.
Iemand had in de buurt van de Eemshaven op de dijk van de Emmapolder gezien dat iemand het wad op was gelopen. Na enige tijd was deze persoon uit zicht verdwenen. Hierop werd 112 gealarmeerd. Snelheid was geboden en de reddingboten 'Jan en Titia Visser' en 'Engelina' voeren uit naar de opgegeven locatie voor een zoekactie. De vermissing werd ook gemeld bij de meldkamer Groningen: politie, brandweergroep Eemsmond 1, duikers brandweer Delfzijl, traumahelikopter en ambulance verzamelden zich boven op de dijk van de Emmapolder.

Twee duikers van de brandweer liepen vanaf de dijk bij het kunstwerk 'de Noordkaap' het wad op richting opgegeven positie. Hier vonden ze een visser die niets vermoedend met opgestroopte broekspijpen en zijn sleepnet langs de waterlijn liep. De man werd gevraagd of hij zijn fiets en schoeisel op de dijk had achtergelaten, dat bleek te kloppen.

Hierop riep het Kustwacht Centrum de SAR helikopter terug die onderweg was om ook aan de zoekactie deel te nemen. Om 10.35 uur gingen de visser en de 2 brandweerduikers aan boord van de reddingboot en werd naar het KNRM-station Eemshaven gevaren.

In het boothuis was ook de melder, die bevestigde dat het om de desbetreffende persoon ging. Met de hele actie bleek dat alle hulpverleningsinstanties prima hadden samen gewerkt en goed communiceerden met C2000.

Bron deel info: knrm.nl