Nieuwsarchief Wadlopen 2007 - 2012

WADLOOPCENTRUM PIETERBUREN SCHENKT KNRM 100 REDDERS AAN DE WAL


Heffesant v/h Frisia 3

maandag 21 januari 2008

ZOUTKAMP - Tijdens een drukbezochte nieuwjaarsreceptie van de Stichting Wadloopcentrum Pieterburen zijn zaterdag 19 januari jl. alle medewerkers en gidsen Redder aan de Wal van de KNRM geworden. Het gaat om 100 gidsen en medewerkers.

Op de nieuwjaarsreceptie waren naast de medewerkers van de stichting en hun relaties ook diverse andere genodigden aanwezig, o.a. vertegenwoordigers van andere wadlooporganisaties. De receptie was aan boord van de Heffesant, het nieuwe vlaggeschip van de stichting en genoemd naar het verdwenen eiland.
Het Wadloopcentrum heeft nu twee schepen in de vaart. Naast de al lang in gebruik zijnde Boschwad wordt er nu met de Heffesant gevaren in zowel het Waddengebied als op het Lauwersmeer. De Heffesant is in 1994 gebouwd en maakte voorheen onder de naam Frisia 3 rondvaarten op de Zeeuwse wateren vanuit St. Annaland. Het schip biedt plaats aan max. 170 opvarenden. In het restaurant benedendeks is plek aan tafel voor ruim 100 pers. De thuishaven wordt Lauwersoog.

Nieuwe kledinglijn
De receptie werd al varende gehouden op het traject Zoutkamp - Lauwersoog v.v. In het eerste gedeelte van het programma werd o.a. Harm Naaijer welkom geheten, regisseur en producent van de voorstelling Malle Graaf. Dit wordt later in 2008 als openluchtvoorstelling gepresenteerd te Noordpolderzijl. De voorstelling gaat over het verdwenen eiland Bosch dat ten oosten van Schiermonnikoog heeft gelegen.
Vervolgens werd de nieuwe kledinglijn van het Wadloopcentrum gepresenteerd. Een aantrekkelijke dame showde fleeces, T-shirts en andere kledingstukken op de catwalk van de Heffesant. De kleding en andere gadgets zijn te bestellen via de webwinkel op de vernieuwde website www.wadlopen.org.
Te Lauwersoog nam weerman Jaap Nienhuis voor TV-Noord het weerbericht op met de Heffesant en de opvarenden op de achtergrond.

Nieuwe koers ingeslagen
In zijn nieuwjaarstoespraak benadrukte voorzitter Millecam dat het Wadloopcentrum in 2007 een nieuwe koers is ingeslagen. De afgelopen jaren is gebleken dat er veel belangstelling is voor het maken van wadlooptochten in combinatie met varen, buffet- en entertainment. Personeelsuitjes, relatiedagen, teambuilding, meerdaagse invullingen, alles is mogelijk. Hierin past ook de aanschaf van de Heffesant.
Volgens voorzitter Millecam heeft het Wadloopcentrum in 2007 een goed jaar gedraaid, mede door de talloze 'op maat' activiteiten. Alle activiteiten, zowel het gidsen van wadlooptochten als het organiseren van alle activiteiten gebeurt door vrijwilligers.

Redders aan de Wal
Het karakter van het Wadloopcentrum, nl. het maken van wadlooptochten en de daarbij behorende samenwerking met de KNRM gaf aanleiding alle gidsen Redder aan de Wal te maken. Als dank kreeg iedere medewerker van dhr. Martini van de KNRM het boek Redders uitgereikt. Vanaf de snelle rubberboot werd een demonstratie 'Man over Boord' verzorgd.

Bron deel gegevens: Ommelander Courant

Lammert Kwant