Nieuwsarchief Wadlopen 2007 - 2012

VERKLEUMDE WADLOPER DOOR REDDINGBOOT NAAR VASTE WAL GEBRACHT

maandag 18 mei 2009

LAUWERSOOG - Zaterdagmorgen 16 mei jl. werd om 08.15 uur de reddingboot Edzard Jacob van het KNRM-station Schiermonnikoog gealarmeerd. Hulp was gevraagd voor een verkleumde wadloper.
De wadloper liep mee in een groep van het Wadloopcentrum Fryslân. Tijdens passage van het kustdal was de vrouw erg nat geworden. Ze kreeg droge kleren en iets warms te drinken. De gidsen besloten de Kustwacht te alarmeren en naar een plek te lopen langs de Eilander Balg (ton EB 2) waar de reddingboot de verkleumde persoon kon oppikken. De vrouw kon daar op eigen kracht heenlopen en was bij het bereiken van de boot al weer enigszins opgewarmd.

De Edzard Jacob (een 'snelle rubberboot') was al ter plaatse toen de groep de EB 2 bereikte. Vijf familieleden besloten mee aan boord te gaan. Gewikkeld in folie werden de opvarenden naar Lauwersoog gebracht.
Daar stond een ambulance gereed om de wadloper te onderzoeken. Vervoer naar een ziekenhuis bleek niet nodig. Het KNRM-boothuis van Lauwersoog bemand. Hier konden de wadlopers een warme douche nemen en een kop koffie.

De rest van de groep is verder gelopen naar Schiermonnikoog en arriveerde daar enkele uren later.

Lammert Kwant