Nieuwsarchief Wadlopen 2007 - 2012

New Your Times verbaast zich over wadlopen


Vlnr. Jan Kraster, Chris Kraster, Anke Kraster
Foto wadloper.com

dinsdag 24 mei 2010

BUSSUM - De New York Times heeft dit weekend een lang stuk gewijd aan het wadlopen. Een verslaggever van de krant verbaasde zich over de "Nederlandse vrijetijdsbesteding: door de modder sjouwen".

Samen met zijn vrouw meldde David Corn zich aan voor de ruim tien kilometer lange tocht van Holwerd naar Ameland. "Ik zie alleen maar grijs water en grijze lucht. Moeten we daar naar toe?"

Tha-wuck
Zijn gids is de 76-jarige Chris Kraster. "Hij heeft een korte broek aan, een verwassen blauwe sweater en sportschoenen. Hij is een stuk ouder dan de andere gidsen", schrijft een steeds nerveuzer wordende Corn. "Hij vertelt ons dat het water bijna 15 centimeter hoger dan normaal staat. Maar hij denkt er niet aan om de tocht af te blazen."

"Tha-wuck!", omschrijft Corn het geluid dat zijn laarzen maken als ze in de modder worden gezogen. "Men had me gewaarschuwd dat het vermoeiend zou worden. Ik train elke drie weken, dus ik dacht dat het wel mee zou vallen. Nu twijfel ik."

Uitzicht
Corn beschrijft hoe vermoeiend de tocht is, hoe nat en vies hij wordt, maar ook hoe voldaan hij zich voelt als ze de eerste zandbank bereiken en de kust van het eiland in zicht krijgen.

"Het is een prachtig panorama: rechts valt donkere regen uit verre wolken, links verlicht de zon de azuurblauwe lucht."

Na bijna vier uur komen ze aan bij een boerderij om te douchen en om te kleden. Doodop stelt hij nog vast dat "Mr. Kraster eruit ziet alsof hij klaar is om terug te lopen naar het vasteland."

Lees hier het artikel.

Bron: nos.nl