Nieuwsarchief Wadlopen 2007 - 2012

POLITIE EN AID CONTROLEREN WADLOOPGIDSEN EN WADLOOPORGANISATIE

maandag 20 juli 2009

NOORDPOLDERZIJL - Politie en AID hebben zaterdagmiddag 18 juli wadloopgidsen en een wadlooporganisatie gecontroleerd. Te Noordpolderzijl werden twee wadloopgidsen staande gehouden die op het punt stonden met hun groepen te vertrekkken voor een wadloopzwerftocht ter plaatse. Er werd niet alleen gekeken naar vergunningen en aantallen deelnemers, maar ook naar draadloze communicatie en de aanwezigheid van handstakellichten. Waar nodig werden de controleurs door de gidsen bijgepraat over de regelgeving.

Op de zeedijk van de Linthorst Homanpolder ten noorden van Westernieland werden de gidsen van een wadlooporganistie gecontroleerd. De namen van de 12 gidsen werden genoteerd. Ook hier werden geen overtredingen geconstateerd.

De meeste wadloopoversteken waren afgelast in verband met het wisselvallige weer. De Brakzandtocht naar Schiermonnikoog en een tocht bij Moddergat gingen wel door. Hier vonden geen controles plaats.

Op zondag 19 juli werd een wadlooporganisatie met 8 gidsen en 83 deelnemers gecontroleerd op de veerdam van Holwerd. De groep stond op het punt richting Ameland te vertrekken. Ook nu geen bijzonderheden.

Lammert Kwant