Nieuwsarchief Wadlopen 2007 - 2012

Verwarde wadloopster van Groninger Wad gered


MS Noordster bij een andere gelegenheid

maandag 12 september 2011

LAUWERSOOG - Zaterdag 10 september 2011 is door is door de bemanning van het ms. Noordster (schipper Louis de Jonge) op het Groninger Wad een verwarde en onderkoelde wadloopster aan boord genomen. Ze werd zwemmend in de vaargeul Spruit aangetroffen en riep om hulp. De vrouw (27) werd door de bemanning gezien en met moeite aan boord van het schip gebracht. Ze had vrijwel geen kleren aan en was zonder uitrusting het wad opgelopen. Ze sprak Duits en maakte een verwarde indruk.

Later werd haar fiets achter de dijk van de Negenboerenpolder ten noorden van Broek / Kleine Huisjes aangetroffen. Misschien aangelokt door het mooie weer en in de verwachting buitendijks een prachtig strand met zee aan te treffen is ze het wad opgelopen. Drie km ten noorden van de dijk is ze door de boot opgepikt.

De KNRM werd gealarmeerd. Ca. 2 uur na alarmering kon de vrouw aan boord van de reddingboot van Schiermonnikoog worden genomen. Dit duurde zo lang omdat door een misverstand de reddingboot op weg was naar het verkeerde schip. De vrouw is in Lauwersoog door een ambulance overgenomen en naar het UMCG in Groningen gebracht. Over haar toestand en achtergronden is niks bekend.