W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 5. Nieuwsarchief

Broodkruimelpad

Home 5. Nieuwsarchief Nieuwsarchief Nieuwsarchief Wadlopen 2013 - 2018 Wadlopers bij doodtij en NW 7 van Griend naar vaste wal

Nieuwsarchief Wadlopen 2019 - 2021

Wadlopers bij doodtij en NW 7 van Griend naar vaste wal

dinsdag 23 september 2014


Op de achtergrond van links naar rechts: Martin Pelgrim, Jorrit van Aken, Charly Senecal, Klaas Dijkstra, Sape Visser en Heiko Oterdoom.
Op de voorgrond van links naar rechts: Tjibbe Stelwagen, Menno de Leeuw, Jan Gritter, Leendert Oterdoom en Rob Schmutzler.

Foto Menno de Leeuw

KOEHOOL Fr. - 11 wadlopers zijn er zondag 21 sept. 2014 jl. in geslaagd de 18 km lange oversteek te maken van Griend naar de vaste wal bij Koehool Fr. De groep was met een boot afgezet bij Griend en vertoefde korte tijd op de oostpunt van het eiland. Na 4 km werd een 1 km breed oesterveld bereikt. Met enige moeite werd dit onder water staande gebied gepasseerd. Behalve de oesters lag er ook veel slik.
Ca. 4 uur na vertrek werd het Kimstergat bereikt, de vaargeul op de route. Een uurtje later bereikten de eerste wadlopers de dijk, de laatste wadlopers arriveerden ongeveer een uur later. Ongeveer 12 km van de tocht gingen al met al door het slik.

De groep zag onderweg mooie hollandse luchten, 1 x trok er een regenbui over. De wind waaide hard noord tot noordwest 7, maar tot veel verhoging van de waterstand heeft dit niet geleid. Een van de deelnemers had onlangs een kunstknie gekregen, het nieuwe gewricht heeft het onderweg goed gedaan.

Aan het einde van de tocht was er op de zeedijk bij Koehool champagne en cremant de Bourgogne. Om de geslaagde oversteek te vieren en omdat Menno de Leeuw na deze tocht de eerste wereldburger in de geschiedenis van de mensheid is die alle 10 zgn. Klassieke oversteken van Nederland in beide richtingen 1 of meer keren heeft gelopen.

Alle wadlooptochten Griend - vaste wal