W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 5. Nieuwsarchief

Broodkruimelpad

Home 5. Nieuwsarchief Wadlopen 2000 - 2006

Nieuwsarchief Wadlopen 2000 - 2006

Baken Engelsmanplaat omgewaaid en op Schiermonnikoog aangespoeld

zondag 5 november 2006

SCHIERMONNIKOOG - Het uit 1968 stammende baken van de Engelsmanplaat is tijdens de storm van 1 nov. jl. omgewaaid of omgeklotst in de golfslag. Resten er van zijn vrijdag 3 nov. op Schiermonnikoog aangespoeld.

Lees meer...

SPRINGTIJ MET HARDE WESTENWIND BRENGT OVERLAST OP WADDENEILANDEN

maandag 9 oktober 2006

AMELAND/SCHIERMONNIKOOG - Springtij in combinatie met harde westenwind veroorzaakte zaterdag 7 oktober veel overlast op de Waddeneilanden. Na aankomst op Ameland moesten auto's door het zeewater rijden om de veerdam te kunnen verlaten.

Lees meer...

NATUURMONUMENTEN, STAATSBOSBEHEER EN FRYSKE GEA WILLEN HELE WADDENZEE GAAN BEHEREN

woensdag 5 september 2006

HARLINGEN - Tijdens een hoorzitting van de Tweede Kamer in Harlingen bleek dat Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en het Fryske Gea willen dat zij de Waddenzee, het grootste natuurgebied van Nederland. onder hun beheer krijgen.

Lees meer...

WETTERSKIP MAAKT TRAPPEN ZEEDIJK VEILIGER

woensdag 30 augustus 2006

LEEUWARDEN - Wetterskip Fryslân gaat nog dit jaar de helft van de 60 betonnen trappen op de Waddenzeedijk restaureren en voorzien van een leuning. De operatie kost 125.000 euro.

Lees meer...

MUILTJE IN OPMARS IN WADDENZEE

woensdag 30 augustus 2006

TEXEL - Op schelpen en ander hard substraat (plastic kratten etc.) zitten deze zomer grote hoeveelheden broedjes van muiltjes (Crepidula). Het zijn slakken die op het eerste gezicht op oesterbroedjes lijken. Als ze groter worden kruipen ze op elkaar en zitten dan dikwijls op mosselen.

Lees meer...

WATERPOLITIE CONTROLEERT WADLOOPGIDSEN

maandag 21 augustus 2006

NOORDPOLDERZIJL - Het weekend van 19 en 20 augustus jl. stond in het teken van controles van wadloopgidsen door de Waterpolitie.
Op zaterdag 19 augustus werd op Schiermonnikoog in opdracht van Waterpolitie Lauwersoog een wadloopgids staande gehouden die met 12 personen de tocht had gemaakt over de Brakzand naar Schiermonnikoog.

Lees meer...

WWW.BUIENRADAR.NL: ZEER RECENTE GEGEVENS OVER NEERSLAG EN ONWEER IN NEDERLAND

vrijdag 11 augustus 2006

EZINGE - Op www.buienradar.nl kunnen zeer recente gegevens over neerslag en onweer in Nederland worden bekeken. De beelden worden om de 5 minuten ververst. De gegevens zijn afkomstig van het KNMI ...

Lees meer...

11e WADLOOPTOCHT TEXEL-VLIELAND

zondag 11 juni 2006

EZINGE - Zondag 11 juni jl. is de wadlooptocht Texel-Vlieland voor de 11e keer gelopen en wel door Kees Wevers en Eduard Verhoef. Deze wadlooptocht is 29 km lang en duurt ca. 7.5 uur.

Lees meer...

HET WAPEN VAN HUNSINGO TE PIETERBUREN VERKOCHT

donderdag 11 mei 2006

PIETERBUREN - Hotel-café-restaurant Het Wapen van Hunsingo aan de Hoofdstraat te Pieterburen is verkocht. Per 1 november a.s. zijn Anita Klont en Jeroen van der Laan, de uitbaters van de restaurants Waddengenot in Pieterburen en Waddenzeezicht in Lauwersoog, de nieuwe eigenaren.

Lees meer...

SCHOLIERE ZAKT WEG IN SLIK WADDENZEE, POLITIE GRIJPT IN

woensdag 5 april 2006

HARLINGEN - De vijftienjarige Sandra Bouma is woensdagochtend vast komen te zitten op het wad bij Harlingen. De leerlinge van RSG Simon Vestdijk uit Harlingen ...

Lees meer...