[email protected] 2.1

U bent in menu 1. Nieuws

Broodkruimelpad

Home Wadlopen Nieuws

Wadlopen Nieuws 2018 - 2019

Lopend langs de Wadden, van Camperduin NL naar Ho DK - update 18 sept. 2019

Update 18 september 2019
met etappe 38 Insel Amrum (Sleeswijk-Holstein)

SCHAGEN NL - Rob Strietman en Theo Bakker zijn in augustus 2014 met een interesssant en ambitieus project begonnen, nl. een voettocht in losse etappes langs de Waddenzee van Camperduin (oorspronkelijk het westelijke begin van het Waddengebied) naar het dorpje Ho ten noorden van Esbjerg in Denemarken en misschien verder. Ze zijn na 38 etappes gevorderd tot het eiland Amrum in Sleeswijk Holstein. O.a. op WadgidsenWeb doen ze van hun tochten verslag.

Lees meer...

Zomernieuws: Wadzwerftocht Noordpolderzijl afgebroken in verband met volgzame jonge koe

maandag 12 augustus 2019

NOORDPOLDERZIJL Gn - Een groepje wadlopers die op donderdag 8 aug. jl. was vertrokken vanaf Noordpolderzijl voor een wadzwerftocht ter plaatse moest na 1.5 km de tocht afbreken en terugkeren naar de dijk in verband met een jonge koe die de groep volgde.

Lees meer...

Wadlopers redden zeehond verstrikt in visnet op Simonszand

zondag 26 mei 2019

LAUWERSOOG - Een aantal wadloopgidsen van Wadloopcentrum Pieterburen hebben zaterdagmiddag 25 mei 2019 jl. op Simonszand een grijze zeehond gered die verstrikt was geraakt in een visnet.

Lees meer...

'Schip De Noordster vaart zich vast bij Noordpolderzijl'

vrijdag 24 mei 2019

NOORDPOLDERZIJL - Er staat een harde wind en de golven klotsen tegen de boeg. Maar Schipper Theodoor de Jonge is vastberaden. Hij wil graag het schip aanleggen in de thuishaven: Noordpolderzijl. Onlangs is er weer gebaggerd door Waterschap Noorderzijlvest. Het is maar de vraag of dat voldoende is geweest om de nauwe toegang tot de haven weer bereikbaar te maken.

Lees meer...

... Nu zoetjesaan maar eens bijsturen ... boek over Louis de Jonge verschenen

zondag 19 mei 2019

NOORDPOLDERZIJL - Op vrijdag 17 mei 2019 jl. is in het Zielhoes te Noordpolderzijl het boek 'Louis de Jonge ... nu zoetjesaan maar eens bijsturen' gepresenteerd. Over de op 14 januari 2019 overleden schipper van de ms. Noordster en ms. Boschwad (1946-2019).

Lees meer...

Za. 27 april 2019 a.s. Geen Reddingsoefening !!

donderdag 25 april 2019

De op 13 april jl. afgelaste reddingsoefening zal op korte termijn niet weer worden georganiseerd. Om misverstanden te vermjden: er is op zaterdag 27 april a.s. GEEN reddingsoefening !

Lees meer...

Voorwaardelijke boete voor drie wadlopers ivm. betreding kwelder St. Groninger Landschap in de Dollard

Voorwaardelijke boete voor drie wadlopers ivm. betreding kwelder St. Groninger Landschap in de Dollard Op 5 juni 2018 werden drie wadloopgidsen in de Dollard door een BOA (buitengewoon opsporings ambtenaar) bekeurd omdat zij zich op terrein van Stichting Het Groninger Landschap zouden bevinden. De rechtszaak diende op 6 februari 2019 jl. voor het Kantongerecht in Groningen.

Lees meer...

Provinciale Staten Friesland, Groningen en Noord-Holland stellen Wadloopverordening 2019 vast

vrijdag 1 maart 2019, update 25 maart 2019

LEEUWARDEN - Door Provinciale Staten van Friesland, Noord Holland en Groningen is op 27 februari, 4 maart resp. 13 maart jl. de nieuwe Wadloopverordening besproken. In Friesland is de verordeningen met 28 stemmen voor en 13 stemmen tegen aangenomen, zij het met enkele wijzingen t.o.v. het concept-voorstel. In Noord-Holland en in Groningen is de verordening unaniem aangenomen, zonder wijzigingen.

Lees meer...

Loos alarm op Handelskade Oost Delfzijl in verband met wadloper

woensdag 6 februari 2019

DELFZIJL - Op zaterdag 2 februari 2019 jl. werd omstreeks 14.15 uur alarm geslagen bij brandweer, ambulance, politie en KNRM. Een man had zich vanaf de Handelskade Oost te Delfzijl het zeewater in begeven. Men vreesde met een suïcidale persoon te maken te hebben. Het bleek echter om een deskundige wadloper te gaan die van Delfzijl naar het Gaseiland op de zandplaat Hond op en neer liep.

Lees meer...

Rommel containerschip MSC Zoe spoelt aan op stranden en kwelder Waddengebied

dinsdag 8 januari 2019, update 8 februari 2019

EZINGE Gn. - In de nacht van 1 op 2 januari 2019 verloor het containerschip MSC Zoe in een NW-storm tenminste 345 containers. In de dagen er na spoelde een enorme partij rommel aan op de stranden van de Nederlandse waddeneilanden en -platen en op de Friese en Groningse kust.

Lees meer...