W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 5. Nieuwsarchief

Broodkruimelpad

Home 5. Nieuwsarchief Wadlopen 2000 - 2006 Borkum 'terug' net niet gelukt

Nieuwsarchief Wadlopen 2000 - 2006

Borkum 'terug' net niet gelukt

maandag 28 april 2003

BORKUM - Drie wadlopers zijn er zaterdag 19 april jl. net niet in geslaagd de wadlooptocht van Borkum naar de vaste wal te volbrengen. Vijf kilometer voor het eindpunt (de zeedijk in de buurt van Pilsum in Ost-Friesland) werd besloten aan boord te klimmen van een in de buurt liggende volgboot. Familie en vrienden op de dijk waren daar vanuit de verte getuige van.

De drie (André Staal, Johan Lubbers en Harry ten Veen) waren het avondtij van 18 april van Borkum naar Lütje Hörn gelopen (een eilandje ten oosten van Borkum) en hadden daar overvloed. Tijdens het morgentij op 19 april werd de tocht voortgezet. Door vermoeidheid (er lag zwaar slik op de route) en kou (vele kilometers tot het middel waden door de Oostereems) werd echter besloten aan boord van de volgboot te stappen.

Als de onderneming was geslaagd, zou het de eerste keer geweest zijn dat deze tocht werd gelopen. De tocht naar Borkum is tot nu toe één keer volgebracht, nl. in mei 1976. De wadlooptocht naar of van Borkum wordt via Lütje Hörn gelopen, omdat een geul ten zuiden van Borkum niet doorwaad kan worden bij een rechtstreekse oversteek.