W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 5. Nieuwsarchief

Broodkruimelpad

Home 5. Nieuwsarchief Wadlopen 2000 - 2006 10e WADLOOPTOCHT TEXEL-VLIELAND

Nieuwsarchief Wadlopen 2000 - 2006

10e WADLOOPTOCHT TEXEL-VLIELAND

donderdag 6 oktober 2005

HOLWERD - Woensdag 5 oktober jl. hebben drie wadlopers de tocht Texel-Vlieland gelopen. Deze wadlooptocht is ca. 29 km lang en wordt betrekkelijk weinig gemaakt. Wiepke Toxopeus, Roelof Mulder en Fedde Knol, alle drie gids bij Wadloopcentrum Fryslân, deden er ca. 10 uren over.

Om 09.45 uur werd bij mooi najaarsweer bij De Schorren op Texel vertrokken, een uur vóór hoogwater!
Aankomst op Vlieland 10 uur later omstreeks 19.45 uur, ca. een uur na laagwater ter plaatse. Er was ca. 3 dm verlaging op een gematigd springtij.

Voor een overzicht van alle gelopen Texel-Vlieland tochten klik hier.

Lammert Kwant


TE VOET VAN TEXEL NAAR VLIELAND

VLIELAND - Drie gidsen van het Wadloopcentrum Fryslân zijn gisteren van Texel naar Vlieland gelopen.
Het drietal deed er tien uur over om de 30 kilometer lange wadlooptocht te volbrengen. Gewapend met een zeekaart en gps ging Fedde Knol uit Leeuwarden op pad met Roelof Mulder en Wiepkje Toxepeus van Texel.

'Het is de zwaarste tocht die in Nederland gelopen kan worden en daarom voor wadgidsen een tocht die ze een keer gedaan moeten hebben', zegt Knol. Ondanks het goede weer, viel het niet mee. Het grootste gedeelte van de tocht hebben de drie, gehuld in een surfpak, door het water moeten waden. 'Variërend van middelhoogte tot net over de knie', vertelt Knol. De aankomst bij het Posthuis op Vlieland hebben ze gisteravond goed gevierd met een groot glas bier. De gidsen waren goed getraind, maar hadden vanochtend toch aardig spierpijn. 'We krukken een beetje', aldus Knol

Bron: Leeuwarder Courant