W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 1. Nieuws

Broodkruimelpad

Home 1. Nieuws Wadloopgids neemt twee verdwaalde honden mee van wad bij Drieboerehuizen Fr. - 12 april 2024

Wadlopen Nieuws 2022 - 2024

Wadloopgids neemt twee verdwaalde honden mee van wad bij Drieboerehuizen Fr. - 12 april 2024


De beide geredde honden op de zeedijk bij Drieboerehuizen.
Foto Rense van Slooten

zaterdag 20 april 2024

Door Redactie

HOLWERD - Wadloopgids Adriana Faber maakte op vrijdag 12 april 2024 jl. een verkenningstocht op het wad richting Ameland. Ze vertrok vanaf de zeedijk bij Drieboerehuizen, tussen Holwerd en Ternaard gelegen. Buiten de kwelderwerken / rijsdammen, ongeveer 1300 meter vanaf de zeedijk zaten twee honden (met halsband) op een mosselbank, een labrador een 'kruising'. Ze blaften en trokken zodoende haar aandacht. De honden durfden aanvankelijk niet van de mosselbank af, aan een kant lag zwaar slik, aan de andere kant ongeveer half meter diep water.

Faber besloot haar verkenningstocht af te breken en terug te keren naar de zeedijk. Toen ze de honden riep en koers zette richting zeedijk kwamen ze in beweging en liepen met haar mee. In het zware slik, ca. 500 meter van de dijk, zakten de dieren diep weg en sprongen, van top tot teen onder de modder, zo goed en zo kwaad als het ging door het slik. Op de zeedijk gearriveerd gingen ze er van door en renden over de kwelder richting veerdam van Holwerd, hazen en vogels opschrikkend.

Inmiddels was de redactie van WadgisenWeb telefonisch gevraagd de dierenambulance te bellen. Dit lukte, de dierenambulance van Holwerd zegde toe naar de zeedijk te komen. Ook wadloopgids Rense van Slooten kwam naar de zeedijk.
Een passerende heer wist door op zijn vingers te fluiten de aandacht van de honden te trekken, ze kwamen naar de zeedijk waar Rense van Slooten ze wist vast te binden aan een lijn. De dieren zijn door de Dierenambulance meegenomen.

Na een oproep op Facebook werd de eigenaar van de honden getraceerd, een inwoner van Wierum. De honden waren uit zijn tuin ontsnapt.


Oproep en update op Facebook, een van beide honden staat op de foto.