W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 5. Nieuwsarchief

Broodkruimelpad

Home Wadlopen 2000 - 2006 HET WAPEN VAN HUNSINGO TE PIETERBUREN VERKOCHT

Nieuwsarchief Wadlopen 2000 - 2006

HET WAPEN VAN HUNSINGO TE PIETERBUREN VERKOCHT

donderdag 11 mei 2006

PIETERBUREN - Hotel-café-restaurant Het Wapen van Hunsingo aan de Hoofdstraat te Pieterburen is verkocht. Per 1 november a.s. zijn Anita Klont en Jeroen van der Laan, de uitbaters van de restaurants Waddengenot in Pieterburen en Waddenzeezicht in Lauwersoog, de nieuwe eigenaren.
Klont en van der Laan hebben grote plannen met Het Wapen van Hunsingo. In de zaal worden acht hotelkamers gerealiseerd waarmee het totale aantal op 20 komt. Het is de bedoeling dat het hotel de status van minimaal drie sterren zal krijgen. Het café en restaurantgedeelte worden verbouwd tot grand café. 'Na de verbouwing zal het café de dorpsfunctie behouden. Het biljart blijft ook staan' vertelt Anita Klont, die het als geboren en getogen Pieterbuurster geweldig vindt dat ze zich in de toekomst eigenaar van Het Wapen van Hunsingo mag noemen.

Wadloopwinkel
Verder zijn de ondernemers van plan een wadloopwinkeltje en een slijterij in het pand te realiseren. In het winkeltje worden wadloopbenodigdheden en Pieterpad-accessoires verkocht. Het grand café werkt met een kleine kaart. Daarnaast wordt de snackbarfunctie uitgebreid.
Klont en van der Laan houden zich sinds enkele jaren samen met het bedrijf Dijkstra's Wadlooptochten bezig met het aanbieden van wadlooparrangementen. Het Wapen van Hunsingo, dat na de overdracht een nieuwe naam zal krijgen, zal in de toekomst als vertrekpunt van de wadlooptochten gaan fungeren. 'Wij moeten nu nog steeds elders hotelkamers boeken voor de wadloopgroepen. Straks hebben wij alles in eigen hand. Dat werkt veel prettiger. Het wordt een wadloopfamiliehotel, waarbij men in het tegenover gelegen Waddengenot terecht kan in een goed restaurant met een grote speeltuin voor de kinderen en een midgetgolfbaan' vertelt Klont.

Tycoons
Na de overname van het restaurant in Lauwersoog en nu het Wapen van Hunsingo te Pieterburen lijken Klont en van der Laan zich te ontpoppen als heuse horeca-tycoons. 'Zo lang wij ergens handel in zien, gaan wij verder. Lauwersoog loopt als een trein, waarbij vooral de oesters en de kreeften worden geroemd' aldus van der Laan.
Leendert van Breugel, nu nog eigenaar van Het Wapen van Hunsingo, is kort in zijn commentaar. 'Ik heb dit werk lang genoeg gedaan en wil rustiger gaan leven'.

Bron: Ommelander Courant