W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 5. Nieuwsarchief

Broodkruimelpad

Home Wadlopen 2000 - 2006 WATERPOLITIE CONTROLEERT WADLOOPGIDSEN

Nieuwsarchief Wadlopen 2000 - 2006

WATERPOLITIE CONTROLEERT WADLOOPGIDSEN

maandag 21 augustus 2006

NOORDPOLDERZIJL - Het weekend van 19 en 20 augustus jl. stond in het teken van controles van wadloopgidsen door de Waterpolitie.

Schiermonnikoog
Op zaterdag 19 augustus werd op Schiermonnikoog in opdracht van Waterpolitie Lauwersoog een wadloopgids staande gehouden die met 12 personen de tocht had gemaakt over de Brakzand naar Schiermonnikoog. Politie Schiermonnikoog noteerde de naam van de gids. Er werden geen onregelmatigheden geconstateerd. Enkele andere wadloopgidsen die de hele oversteek naar Schiermonnikoog hadden gemaakt en die ruim een uur later arriveerden werden niet gecontroleerd.

Noordpolderzijl
Op zondag 20 augustus werden drie gidsen gecontroleerd te Noordpolderzijl door twee agenten van de Waterpolitie. Op hetzelfde moment werd ook een groep gecontroleerd in de Linthorst Homanpolder. Ook nu geen onregelmatigheden. De agenten gingen met de aanwezige wadloopgidsen in debat over de inhoud van de Wadloopverordening en bleken daarbij niet bekend met de meest recente versie van deze verordening. Ook werd gepleit voor invoering van de meldplicht voor wadlopers, een geliefd gespreksonderwerp voor ambtsdragers, waarvoor binnen de wadloopsport echter niet veel draagvlak bestaat.

Te Noordpolderzijl stonden op het moment van de controle ca. 60 wadlopers te wachten op hun gidsen. De tocht was niet afgelast, maar de gidsen kwamen niet opdagen. Het bleek niet mogelijk contact op te nemen met organisator, de telefoon werd niet opgenomen. De meeste wadlopers zijn onverrichterzake naar huis teruggekeerd.

Lammert Kwant