W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 5. Nieuwsarchief

Broodkruimelpad

Home Wadlopen 2000 - 2006 TV-SPEELFILM OVER WADLOOPSPORT OPGENOMEN

Nieuwsarchief Wadlopen 2000 - 2006

TV-SPEELFILM OVER WADLOOPSPORT OPGENOMEN


Opnames 'Two men walking' in het Vaarwater Noordpolderzijl

EZINGE - Op 25-27 sept. 2002 jl. zijn op diverse locaties in het oostelijke Waddengebied de opnames gemaakt voor een korte tv-speelfilm, waarvoor het wadlopen als inspiratiebron heeft gediend.
In opdracht van de BBC en de NPS wordt een vierluik over 'water' voorbereid. Vier regisseurs, twee engelse en twee nederlandse zijn uitgenodigd een film van een kwartier te maken met 'water' als thema. Regisseur Dick Hauser uit Amsterdam bedacht samen met twee acteurs/dansers een onderwerp, geinspireerd op de wadloopsport.

Ballet
Twee zwijgzame wadlopers, een Iraniër en een Nederlander (beide in het dagelijkse leven danser van beroep), ondernemen een wadlooptocht. Onderweg gebeuren er allerlei zaken die voor ons, 'echte' wadlopers, het daglicht eigenlijk niet kunnen verdragen. Zo wordt er (voor zover slik en water dat toelaten) dansend ruzie gemaakt en gevochten onderweg. De beide wadlopers raken elkaar later kwijt in het duister van de nacht, maar vinden elkaar de volgende dag weer terug .... en komen behouden, weer als goede vriendjes en springlevend de branding uitstappen. Het decor is de Waddenzee, verfilmd op drie dagen met mooie wolkenluchten en goed zicht. De titel van de film is 'Two men walking'.

De opnames zijn gemaakt te Noordpolderzijl, Hoek van de Bant, het strand bij paal 4 op Ameland en (in het donker) in het Lauwersmeer. Omdat een groot deel van de opnames zich in het water afspeelt, was het acteren voor de acteurs nu en dan een koude bedoening. Voorjaar 2003 is het vierluik een aantal keren uitgezonden door de NOS.

Meer info

Lammert Kwant