W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 5. Nieuwsarchief

Broodkruimelpad

Home Wadlopen 2000 - 2006 VROUW ONWEL GEWORDEN EN OVERLEDEN TIJDENS WADLOOPTOCHT

Nieuwsarchief Wadlopen 2000 - 2006

VROUW ONWEL GEWORDEN EN OVERLEDEN TIJDENS WADLOOPTOCHT

zondag 23 mei 2004

GRONINGEN - Een 59-jarige vrouw uit Zutphen is zaterdag 22 mei jl. tijdens een wadlooptocht van Simonszand naar de vaste wal onwel geworden en overleden. De vrouw stierf waarschijnlijk aan een herseninfarct. Het voorval vond plaats op het laatste deel van de tocht voor de kwelder bij Kloosterburen.

Volgens Simon Niehof, voorzitter van Stichting Wadloopcentrum Pieterburen, had de vrouw onderweg geen klachten. 'Ze stortte plotseling in elkaar. Reanimatie hielp niet meer'. De vrouw is door de gidsen op een brancard naar de dijk in de Negenboerenpolder vervoerd.

Brandweer en ambulance stonden op de zeedijk gereed om de groep wadlopers op te vangen. De reddingboot van Lauwersoog is onderweg geweest naar de plaats des onheils, maar keerde terug toen bleek dat hulp niet meer nodig was.
De groep bestond uit 104 deelnemers en 7 wadloopgidsen. De Waterpolitie stelt (zoals altijd bij dit soort voorvallen) een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Onderzocht wordt o.a. of de Wadloopverordening of de vergunningsvoorwaarden zijn overtreden.

Bron enkele gegevens: Dagblad van het Noorden, Ommelander Courant