W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 5. Nieuwsarchief

Broodkruimelpad

Home Wadlopen 2000 - 2006 WADLOOPGIDS TIJDENS WADLOOPTOCHT OVERLEDEN

Nieuwsarchief Wadlopen 2000 - 2006

WADLOOPGIDS TIJDENS WADLOOPTOCHT OVERLEDEN

zondag 30 mei 2004

HOLWERD - Op Eerste Pinksterdag, zo. 30 mei jl. is tijdens een wadlooptocht naar Ameland een 44-jarige wadloopgids uit Grijpskerk (aangesloten bij Dijkstra's Wadlooptochten) aan een hartaanval overleden. De man maakte deel uit van een groep van ongeveer 100 wadlopers die rond 11.30 uur van de veerdam van Holwerd waren vertrokken. Een half uur na vertrek, ca. 1.5 km ten oosten van de veerdam, werd de man onwel. Direct was duidelijk dat reanimatie nodig was.

Het grootste deel van de wadlopersgroep keerde daarop terug naar Holwerd. Ca. 10 wadlopers, incl. gidsen bleven bij het slachtoffer en gingen verder met pogingen hem te reanimeren.

Zowel ambulance, KNRM Ameland als de SAR (helikopter) waren ondertussen gealarmeerd. De reddingsheli van Leeuwarden was elders bezig. Een helikopter van de Marine Luchtvaart Dienst uit Den Helder bereikte de groep na ruim een uur en landde op het wad. Nieuwe pogingen werden ondernomen te reanimeren. Op de brancard werd de gids vervolgens in de heli naar de veerdam van Holwerd gevlogen. Daar stonden ambulances gereed. Een laatste poging de patiënt te reanimeren had opnieuw geen succes.

Lammert Kwant