W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 5. Nieuwsarchief

Broodkruimelpad

Home Wadlopen 2000 - 2006 WADLOPER PER BRANCARD TERUG NAAR DE WAL

Nieuwsarchief Wadlopen 2000 - 2006

WADLOPER PER BRANCARD TERUG NAAR DE WAL

maandag 13 september 2004

WESTERNIELAND - Zondag 12 september jl. is een deelnemer aan een wadloopzwerftocht op het Pieterburen Wad onwel geworden en per brancard teruggebracht naar de wal. De man kreeg een epileptisch insult en was niet in staat op eigen kracht terug te keren naar de dijk. De hele groep van ca. 70 deelnemers brak de tocht af en keerde terug. Bij de dijk stond een ambulance klaar voor eerste hulp.

In verband met de harde westenwind en daarmee samenhangend de hoge waterstand (ca. 8 dm verhoging) waren alle wadloopoversteken deze zondag afgelast. Op het hooggelegen Groninger Wad konden wel wadloopzwerftochten worden gemaakt. Hiervan is veel gebruik gemaakt.

Hartig woordje over gesproken
Eerder dit jaar kreeg een deelnemer aan een wadloopzwerftocht vanaf Schiermonnikoog eveneens een epileptisch insult. Deze persoon slaagde er in, na te zijn bijgekomen, op eigen kracht de kwelder te bereiken. Het bleek dat dergelijke insulten bij de man in kwestie twee keer per week optraden. Hij, noch zijn vrienden, hadden het nodig gevonden de gidsen daarvan voor aanvang van de tocht in kennis te stellen. Er is daarover met hen een hartig woordje gesproken.

Lammert Kwant