W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 5. Nieuwsarchief

Broodkruimelpad

Home Wadlopen 2000 - 2006 WADLOOPORGANISATIES: SCHIKKINGSVOORSTEL VAN € 150 NA WADLOOPTOCHT IN MIST

Nieuwsarchief Wadlopen 2000 - 2006

WADLOOPORGANISATIES: SCHIKKINGSVOORSTEL VAN € 150 NA WADLOOPTOCHT IN MIST

maandag 24 januari 2005

PIETERBUREN - De twee wadlooporganisaties tegen wie op 25 april 2004 proces-verbaal is opgemaakt in verband met het lopen van een wadlooptocht in de mist naar Schermonnikoog (zie onder), hebben van justitie beide een schikkingsvoorstel ontvangen van € 150.-. Een van de organisatie heeft bekend gemaakt niet te zullen instemmen met de schikking en het op een rechtzaak te zullen laten aankomen.
Aanvankelijk waren alleen de namen van de betrokken wadloopgidsen genoteerd. Pas laat in het najaar, meer dan een half jaar na het vermeende vergrijp, is door de Waterpolitie proces-verbaal opgemaakt na op kantoor de betrokken wadlooporganisaties te hebben gehoord.

Verboden clusteren
De gidsen die mei 2004 verboden clusterden hebben beide een schikkingsvoorstel gekregen van € 50.-. Ze zullen het niet op een rechtszaak laten aankomen en dit bedrag betalen.
De B-vergunninghouders hadden samen 15 deelnemers en liepen gezamenlijk op, hetgeen in strijd is met de Wadloopverordening. Ze hadden volgens de verordening apart moeten lopen met enkele deelnemers. Met tussen de beide groepen 'enkele meters lucht'. Een agent van de Waterpolitie constateerde vanaf de zeedijk deze overtreding en trad verbaliserend op na arriveren van de groep bij de zeedijk.
In overleg met hun wadlooporganisatie Wadgidsen Groep Noord NL is hen direct een A-machtiging verstrekt namens de vereniging. Hiermee kunnen beide gidsen naar hartelust en vrijwel onbeperkt met wat grotere groepen het wad op. Geclusterd.

Lammert Kwant