W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 5. Nieuwsarchief

Broodkruimelpad

Home Wadlopen 2007 - 2012 Beker voor gidsen van Dijkstra Wadlooptochten

Nieuwsarchief Wadlopen 2007 - 2012

Beker voor gidsen van Dijkstra Wadlooptochten

donderdag 18 januari 2007

LAUWERSOOG - Dyvonne Baptist en Koos Brouwer hebben de wisselbeker gekregen voor de meest verdienstelijke gidsen van het afgelopen seizoen van Dijkstra Wadlooptochten. Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsvisite van het bedrijf.

Deze bijeenkomst werd gehouden in Rest. Waddenzeezicht te Lauwersoog. De middag werd geopend door Johan Smit, voorzitter van de adviescommissie van het bedrijf. Hij blikte terug op het afgelopen seizoen dat goed is verlopen, maar waarin wel een daling van het aantal wadlopers werd geconstateerd. Er waren niet veel uitvallers en er hoefde slechts één persoon per brancard naar de zeedijk vervoerd te worden.

Cabaret
Daarna was het de beurt aan Waddencabaretgroep De Sliktrappers, bestaande uit Martha van Olst, Titia Tillema, Renske Dijkstra, Luppo Deuntje, Johannes de Vries, Dyvonne Baptist, Bart Sportel, Willem Dijk en Joop Kamstra. Zij blikten op komische wijze terug op het afgelopen seizoen. Ook werden er onder muzikale begeleiding van Anneke Dijkstra enkele zelfgeschreven liedjes ten gehore gebracht.
De wisselbeker voor de meest verdienstelijke gids werd op ludieke wijze uitgereikt door Bart Sportel. Baptist en Brouwer waren zichtbaar in hun nopjes met deze prestigieuze bokaal. Aan het eind van de middag bedankte Smit de leden van het cabaret met een bloemetje.

Bron: Ommelander Courant