W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 5. Nieuwsarchief

Broodkruimelpad

Home Wadlopen 2007 - 2012 'WADLOPEN EN CULTUUR BLIJKT PRIMA COMBINATIE'

Nieuwsarchief Wadlopen 2007 - 2012

'WADLOPEN EN CULTUUR BLIJKT PRIMA COMBINATIE'

donderdag 14 juni 2007

PIETERBUREN - Stichting Wadloopcentrum Pieterburen en de Menkemaborg in Uithuizen hebben zondag jl. voor het eerst een wadloopcultuurtocht georganiseerd.
De deelnemers genoten eerst van koffie met gebak bij de Menkemaborg. Daarna werd koers gezet naar het meest noordelijke puntje van het vaste land: de Noordkaap bij Uithuizermeeden. Dit was het startpunt voor een twee uur durende zwerftocht over het wad.

Na de eerste paar voorzichtige stappen door een kort stukje slik langs de rijsdammen werd de wandeling over hard zand en door een aantal geulen voortgezet. Onderweg was er voldoende tijd en ruimte om de gasten te vertellen over het wad en zijn flora en fauna. De deelnemers zagen onderweg onder meer wadpieren, kokkels, japanse oesters, krabben en een paar zeehonden. Zeedampen zorgden voor een mysterieus karakter. Na afloop werd genoten van een pannenkoekenmaaltijd bij de Uithuizer borg, die ook bezichtigd werd. Stichting Wadloopcentrum Pieterburen organiseert in juni, september en oktober wederom cultuurtochten.

Bron: Ommelander Courant