W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 5. Nieuwsarchief

Broodkruimelpad

Home Wadlopen 2007 - 2012 LOOS ALARMFASE 1 VOOR WADLOPERS IN EEMSMONDING

Nieuwsarchief Wadlopen 2007 - 2012

LOOS ALARMFASE 1 VOOR WADLOPERS IN EEMSMONDING

maandag 7 maart 2011

EEMSHAVEN - Zondagavond 6 maart jl. was er korte tijd paniek rondom de Eemshaven en op de Eems.
Een douanebeambte had vier mensen zien lopen op het wad, in de bocht van Watum, ter hoogte van het gehucht Hoogwatum. Omdat de exacte situatie ter plekke niet duidelijk was werd direct groot alarm geslagen. Vanuit de Eemshaven voer de reddingsboot Dorus Rijkers uit (Jan & Titia Visser ligt momenteel voor onderhoud in Woudsend - Friesland) terwijl in Leeuwarden de SAR-helikopter werd opgestart. Een politiewagen en ambulance reden ondertussen uit voorzorg ook naar de Eemshaven resp. Delfzijl.

Al snel bleek dat het om een georganiseerde wadlooptocht ging onder professionele begeleiding. De wadlopers hadden zich zondagmiddag gemeld bij Groninger Seaports voor het begin van de tocht en HCC, het Haven Coördinatie Centrum op de hoogte gebracht van hun plannen.
De schipper van de Vrijheid II was uitgevaren om de wadlopers na hun tocht aan boord te nemen, maar stond niet in direct contact met de wandelaars. Nadat de schipper telefonisch contact had gehad met de wadlopers en hem verzekerd was dat er geen sprake was van een incident, konden de hulpverleningsdiensten worden geannuleerd.

Bron deel van de info fivelnieuws.nl

Lees ook:
Delfzijl - Gaseiland op de Hond gelopen - 4 en 6 maart 2011