W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 5. Nieuwsarchief

Broodkruimelpad

Home Wadlopen 2007 - 2012 Wadloopbeker Dijkstra Wadlooptochten voor Willem Wad

Nieuwsarchief Wadlopen 2007 - 2012

Wadloopbeker Dijkstra Wadlooptochten voor Willem Wad

maandag 21 januari 2008

PIETERBUREN - Willem Schober (alias Willem Wad) is zaterdagmiddag 19 januari jl. uigeroepen tot meest waardevolle gids van Dijkstra Wadlooptochten van het afgelopen seizoen. Dat leverde hem de wisselbeker op.

De nieuwjaarsvisite van Dijkstra Wadlooptochten werd zaterdag gehouden in Grandcafé Bij de Buren van Pieter (v/h Het Wapen van Hunsingo) te Pieterburen. Ruim 70 gidsen en vrienden schudden er elkaar de hand.
De middag begon met een cultuurhistorische wandeling in de omgeving van Pieterburen. Dit gebeurde onder leiding van landschapskenner Wigbold Wierenga. Daarna werd er met de cabaretgroep De Sliktrappers ludiek teruggekeken op het afgelopen jaar. Met plezier keken de genodigden naar een apart soort garnalen, een stel mopperige zeehonden en een paar modieus geklede gidsen die diverse anekdotes van 2007 in lied en cabaret lieten passeren. Ook werd er een muzikale ode aan de mentoren ten gehore gebracht. De regisseur Joop Kamstra en de begeleidende accordeonist Anneke Brontsema werden na afloop uitbundig toegejuicht.

Willem Wad
Tenslotte werd bekend gemaakt wie er dit jaar de wisselbeker had gewonnen. Alle gidsen konden een medegids op basis van eigenaardigheden of bijzondere prestaties nomineren. Deze nominaties werden door troubadour Bart Sportel in een ballade bezonden en uiteindelijk bleek dat Willem Schober de monsterlijk grote wisselbeker in ontvangst mocht nemen. Deze gids is nu 45 jaar actief en is als Willem Wad al die jaren een bijzondere verschijning geweest. De nieuwjaarsvisite werd daarna afgesloten met een gezellig borreluurtje.

Bron: Ommelander Courant