W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 5. Nieuwsarchief

Broodkruimelpad

Home Wadlopen 2007 - 2012 Amnesty-actie tbv. mensenrechten China op Engelsmanplaat

Nieuwsarchief Wadlopen 2007 - 2012

Amnesty-actie tbv. mensenrechten China op Engelsmanplaat


Foto's Amnesty International

zaterdag 12 juli 2008

ENGELSMANPLAAT - Over de hele wereld vormden vele mensen op zaterdag 12 juli jl. woorden die China moesten wijzen op het belang van het respecteren van mensenrechten in dat land. Een en ander in verband met de naderende Olympische Spelen.

Op Engelsmanplaat lagen ca. 100 mensen in het zand bij het vogelwachtershuisje en vormden daar met elkaar het woord VRIJHEID. Ongeveer 60 deelnemers waren die morgen van Wierum naar Engelsmanplaat gelopen olv. gidsen van de Fryske Waedrinners en Wadgidsengroep Noord NL. Ca. 40 andere deelnemers kwamen met het ms. Heffesant via het water naar de plaat en wandelden olv. een wadloopgids naar de lokatie waar de foto zou worden gemaakt.

Het duurde enige tijd voor iedereen op de juiste wijze in het zand lag. Op het laatst moest er wat haast gemaakt worden gemaakt omdat de opkomende vloed de deelnemers naderde. Vanaf het vogelwachtershuisje werden op een keukentrap diverse foto's gemaakt van het gezelschap. Deze foto's gingen later die dag de hele wereld over.

Na de fotosessie trok iedereen naar de oostkant van Engelsmanplaat. Hier lag de Heffesant gereed om het gezelschap naar Lauwersoog te brengen.

Lammert Kwant