W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 5. Nieuwsarchief

Broodkruimelpad

Home Wadlopen 2007 - 2012 'WADLOPEN IN DE HERFST: HEERLIJK!'

Nieuwsarchief Wadlopen 2007 - 2012

'WADLOPEN IN DE HERFST: HEERLIJK!'

maandag 3 november 2008

Avontuurlijk en heerlijk ontspannend

Wel eens het wad op gelopen? Niet in je eentje doen: het is levensgevaarlijk. Maar met een gids die de grillen van de getijden kent, wordt wadlopen een heerlijke ontspanning. Maar vergis je niet, want het is behoorlijk pittig!

Tot je knieën
Wadlopen houdt in dat je over het wad bij laag tij naar een van de eilanden loopt. De bodem van de Waddenzee is kledderig en kleverig. Gevolg? De helft van de tijd zak je bij wijze van spreken tot aan je knieën weg in de blubber. Het slib kruipt in je sokken en blubt over de rand van je laarzen naar binnen. Bij elke stap moet je je voeten weer uit het natte zand naar boven trekken. Klinkt allemaal niet aantrekkelijk, maar het tegendeel is waar: het is werkelijk heerlijk en adembenemend mooi.

Goede gids
Wadlopen is echt een bezigheid waarbij je je één kunt voelen met de natuur. De wadvogels cirkelen boven je hoofd, om je heen niets dan weidsheid en complete stilte. Zoals gezegd kunt je niet alleen op pad want dan verdwaal je hopeloos of erger: een ervaren gids is van levensbelang. Bijkomend extraatje: de gids zal je op allerlei interessante zaken op het wad wijzen: schelpdieren, vogels, het getij, de zeehonden: alles komt aan bod.

Basketbalschoenen of laarzen
Om het wad te trotseren moet je je goed aankleden. Een paar stevige basketbalschoenen of laarzen, een winddichte jas, een stevige pet. Vergeet je verrekijker niet. Erg leuk is het om met een groep vrienden te gaan. Heb je het nooit gedaan, doe het dan deze herfst. Ideaal uitje.

Bron: DAG