W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 5. Nieuwsarchief

Broodkruimelpad

Home Wadlopen 2007 - 2012 WADLOPER VERDWAALT IN MIST EN DUISTER BIJ TERNAARD

Nieuwsarchief Wadlopen 2007 - 2012

WADLOPER VERDWAALT IN MIST EN DUISTER BIJ TERNAARD

dinsdag 4 november 2008

TERNAARD - Een Wierumer is maandagavond op het Wad verdwaald. De man raakte even na zevenen in de mist en het duister de weg kwijt. Hij werd bang en sloeg met zijn mobieltje alarm. Brandweer en politie schenen met zwaailichten en zoeklampen vanaf de zeedijk, zodat de dwaalgast zich weer kon oriënteren.

Familieleden schoten bovendien vuurpijlen af. Na dik vijf kwartier kwam de wadloper opdagen. 'Dy man hie in lyts lampke op ‘e holle', vertelt groepscommandant Vincent Waterval van de brandweer van Ternaard. 'Wierumers komme wol faker achter de dyk, mar mei dit waar en op dizze tiid ha jo dêr neat te sykjen.'

Bron: Leeuwarder Courant


ZOEKTOCHT NAAR MAN ACHTER ZEEDIJK

TERNAARD - Maandagavond hebben politie en brandweer achter de zeedijk bij Ternaard gezocht naar een man uit Wierum die in het slik en door de opkomende mist was verdwaald. De man was bij Het Schoor achter de zeedijk gegaan naar de rijsdammen toen hij mede door de snel opkomende mist zijn oriëntatie op het wad verloor. Hoewel de man een kompas bij zich droeg, vertrouwde hij dit instrument niet en belde zijn zoon. Deze is naar de zeedijk gereden en heeft een vuurpijl afgestoken.

De gewaarschuwde brandweer en politie stonden op de zeedijk en ontstoken al hun verlichting inclusief de blauwe lampen. De man heeft uiteindelijk de vaste wal zelf weer weten te bereiken.

Bron: Waldnet


MAN PAAD KWYT YN 'T TSJUSTER

TERNAARD - De brânwacht fan Ternaard hat moandei oan it begjin fan de jûn op de seedyk by Wierum socht nei in man dy't it paad kwyt wie. De noch ûnbekende man wie bûtendyks oan it kuierjen en koe troch it donkere en wat mistige waar it paad net werom fine nei de seedyk.

De brânwacht hat dêrop felle ljochten op de seedyk pleatst en oan de hân fan dy ljochten koe de kuierder him wer oriïntearje.

Bron: Omrop Fryslân