W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 5. Nieuwsarchief

Broodkruimelpad

Home Wadlopen 2007 - 2012 Folgert Vogel wadgids van het jaar bij Dijkstra Wadlooptochten

Nieuwsarchief Wadlopen 2007 - 2012

Folgert Vogel wadgids van het jaar bij Dijkstra Wadlooptochten


Folgert Vogel (rechts) neemt de wisselbeker in ontvangst

maandag 19 januari 2009

PIETERBUREN - Folgert Vogel is zaterdag tijdens de nieuwjaarsvisite van Dijkstra Wadlooptochten in Grandcafé 'Bij de Buren van Pieter' benoemd tot Wadgids van het Jaar.
Johan Smit heette iedereen welkom en vertelde dat het bedrijf een goed seizoen heeft gehad met weinig afgelaste tochten en veel deelnemers (circa 9.500). Dit is mede te danken aan de wadlooparrangementen die worden aangeboden en waar veel gebruik van gemaakt wordt. Voor dit jaar staan er twee nieuwe tochten op de planning. Dit zijn de Simonszandtocht en de Brakzandtocht.

Opzij opzij
Tijdens zijn opening werd Smit gestoord door de 8 Crazy Wadzwaalkers die op de muziek van Opzij opzij, opzij op kwamen rennen en zelfs iemand op een brancard hadden liggen. Dit waren de leden van het wad'ncabaret van Dijkstra Wadlooptochten: Joop, Bart, Willem, Johannes, Luppo, Martha, Titia en Renske. Net als voorgaande jaren verzorgden zij ook nu weer een komische terugblik op het afgelopen wadloopseizoen met eigen gemaakte teksten en sketches, ondersteund door mooie beelden die op het witte doek vertoond werden.

Flora en fauna
Eerst kwam er een dialoog van Bart en Willem, die begon als trui oet (try out) wat ze dan ook letterlijk deden en op hun shirt eronder stond de tekst wadd'n spier'n te lezen. Ze rolden letterlijk de rode draad van het cabaret door het massaal aanwezige publiek uit. Het tweetal begon over de zware censuur van regisseur Joop en dat niks mocht, maar sneden ondertussen vele zaken aan en Willem eindigde met een mooi gedicht onder begeleiding van gitaarmuziek van Bart. Daarna werden de opleidingen onder de loep genomen door drs. W.A.D. Gebied (Luppo) over gebiedkennis, drs. K.O.M. Pas (Johannes) over het kaart- en kompaslezen, gevolgd door Mr. B.I.O. Gas (Luppo), die helemaal uit Duitsland was ingevlogen om het een en ander over de flora en fauna te vertellen. Als laatste kwam zuster Baarkruk (Martha), die de EHBO voor haar rekening nam. Het eerste blok werd afgesloten met enkele wist u wadjes, onder begeleiding van muziek, dat weer veel hilariteit opwekte, mede door de mooie beelden en gespeelde scènes door de hele groep.

Onder vuur
Na de pauze ging de redactie van het eigen blad De Sliktrapper met de billen bloot. De Sliktrapper was het afgelopen seizoen onder vuur komen te liggen en een redactievergadering werd op humoristische wijze nagespeeld, waarbij de redactieleden echt met de billen bloot gingen door gaten in een scherm. Vervolgens werd met een persiflage op een hoofdgids een zwerftocht gemaakt waarbij de gids wel erg lang van stof was en de deelnemers, waaronder Mr. Pieter van Vollenhoven en Geert Wilders hand in hand met Ayaan Hirsi Ali, zich duidelijk en zichtbaar verveelden. Daarna kwam er een lied met eigen begeleiding van gitaar en djembé door het trio Willem, Bart en Renske met de rest als tracking birds op de achtergrond.

Bokaal
Toen kwam eindelijk het hoogtepunt van de avond, de uitreiking van felbegeerde wadlooptrofee die ieder jaar word uitgereikt aan de Wadloopgids van het Jaar. Dit jaar werd dit door een zeer mooi geschreven en voorgedragen sprookje gedaan door Bart. Het ging over een koningin (Anneke Dijkstra) en haar prinsesje (dochter Titia) en 2 prinsjes (zonen Rienk en Henk) en vele trollen en dwergen (alle gidsen).
Op een hele leuke manier kwam er vele trollen en dwergen voorbij die genomineerd waren door de gidsen zelf. Uiteindelijk bleek dat Folgert Vogel dit jaar de grote beker in ontvangst mocht nemen. Vorig jaar was deze gewonnen door Willem Wad. Hij had er iets aan veranderd en wil dat een ieder die de bokaal voortaan krijgt dit ook gaat doen, Willem heeft er een kraan aan laten maken en dat leidde bij de onthulling tot veel gelach. Folgert Vogel heeft nu een jaar de tijd om over zijn bijdrage aan de beker na te denken. Aansluitend werd er nog een vrolijk slotlied gezongen door de 8 Crazy Wadzwaalkers.

Bron: Ommelander Courant