W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 5. Nieuwsarchief

Broodkruimelpad

Home Wadlopen 2007 - 2012 VERMOEIDE WADLOPERS AAN BOORD REDDINGBOOT KNRM

Nieuwsarchief Wadlopen 2007 - 2012

VERMOEIDE WADLOPERS AAN BOORD REDDINGBOOT KNRM

zaterdag 4 juli 2009

SCHIERMONNIKOOG - Vanmiddag rond kwart voor vier werd de reddingboot Edzard Jacob van het KNRM-station Schiermonnikoog gealarmeerd. Er waren wadlopers in problemen was de melding, op het Wad ten zuiden van Schiermonnikoog in de nabijheid van de Eilander Balg. Het bleek te gaan om een groep wadlopers van het Wadloopcentrum Fryslân. Een aantal van hen waren vermoeid geraakt tijdens de overtocht van Kloosterburen naar Schiermonnikoog.
De Edzard Jacob heeft zes vermoeide wadloper aan boord genomen, waarvan twee naar Lauwersoog werden gebracht. De overige 4 wadlopers werden mee naar Schiermonnikoog genomen, zodat ze zich bij de rest van de groep wadlopers aan konden sluiten. De wadlopers waren achteraf blij dat ze aan boord konden worden genomen, ze hadden de tocht toch een beetje onderschat.

Eerder dit jaar
Op 16 mei jl. werden op dezelfde plek ook enkele wadlopers aan boord genomen. Een en ander hangt samen met de zwaarte van de tocht, het slik op de eerste kilometers is erg zwaar voor een toeristsiche tocht. Complicerende factor is dat schepen in dit gebied niet de vaargeul volgen, maar zich een weg dwars over het wad en door het slik banen, met diepe sporen tot gevolg. Wadlopers zakken diep in de sporen weg. Hierover zal met de betrokken schippers opnieuw contact worden opgenomen.

Bron reddingsgegevens: KNRM