W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 5. Nieuwsarchief

Broodkruimelpad

Home Wadlopen 2007 - 2012 GERUCHTEN OVER GESTRANDE WADLOPERS SCHIERMONNIKOOG ZIJN VALS

Nieuwsarchief Wadlopen 2007 - 2012

GERUCHTEN OVER GESTRANDE WADLOPERS SCHIERMONNIKOOG ZIJN VALS

dinsdag 14 juli 2009

SCHIERMONNIKOOG - Het gonsde dinsdagmiddag van de geruchten: er zou een groep wadlopers tussen Kloosterburen en Schiermonnikoog van het wad zijn gehaald door de KNRM. Maar dat bericht klopt niet. Woordvoerder Klaas Sikkema. "Heel spijtig dat dit soort berichten de wereld in wordt geslingerd. Het ging om een stel wandelaars op het Noordzeestrand die per ongeluk een zandbank op waren gelopen en overvallen werden door het opkomende tij. Heeft helemaal niets met wadlopen te maken." (bron dvhn.nl)

In o.a. NRC Handelsblad stond het verhaal over de geredde wadlopers. En dat het nu definitief afgelopen is met het maken van wadloopoversteken naar Schiermonnikoog. Niet correct dus. (Lammert Kwant)

Op knrm.nl stond wel onderstaand bericht:

Strandlopers in 't nauw
Hedenmiddag heeft de Kustwacht van Schiermonnikoog de reddingboot Edzard Jacob van het KNRM-sttaion Schiermonnikoog gealarmeerd voor enkele onfortuinlijke strandlopers. Via de politie kwam de melding dat een vijftal personen en vier honden op een zandplaat voor het Noordzeestrand van Schiermonnikoog door het opkomende water waren ingesloten. Twee personen konden niet zwemmen, waardoor enige paniek ontstond.

De Edzard Jacob heeft de personen en de honden van de plaat gehaald en een paar honderd meter verder bij hoofdpaal 5 op het strand afgezet.
Ieder jaar weer komen strandgangers in de problemen op de zandbanken voor het eilander strand. Bij elke strandovergang wordt voor de gevaren van het lopen op en naar de zandplaten gewaarschuwd. Niet iedereen lijkt de borden te lezen.