W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 5. Nieuwsarchief

Broodkruimelpad

Home Wadlopen 2007 - 2012 Nature's Gift Award voor Stichting Wadloopcentrum Pieterburen

Nieuwsarchief Wadlopen 2007 - 2012

Nature's Gift Award voor Stichting Wadloopcentrum Pieterburen

vrijdag 16 maart 2012

LAUWERSOOG - Op maandag 19 maart a.s. zal in Lauwersoog de Nature's Gift Award worden uitgereikt aan Stichting Wadloopcentrum Pieterburen. Volgens Nature's Gift / Doen & Co verzorgt het wadloopcentrum het 'Mooiste Uitje in de Natuur'. Twee tochten zijn voor het Award aangemeld, nog niet bekend is welke tocht de prijs heeft gewonnen.

 • 1. Lutjewadtocht
  Een vaartocht vanuit de haven van Lauwersoog de Waddenzee op. Een groep zeehonden kan vanaf het schip worden bekeken en gefotografeerd. Een eind verderop gaat iedereen van boord voor een educatieve wadlooptocht van ongeveer 1,5 uur. Daarna wordt teruggevaren naar Lauwersoog. Totale duur van deze tocht ongeveer 4 uur.
 • 2. Weststrandtocht
  Vanuit Lauwersoog wordt met een boot vertrokken richting Schiermonnikoog. De tocht gaat langs grote groepen zeehonden. Op het ZW-strand van Schier gaat iedereen van boord voor een wadwandeling van 1,5 uur naar het eiland en naar het dorp Schiermonnikoog.
  Na een verblijf op Schiermonnikoog van ongeveer 2 uur gaat het met de bus naar de veerdam, waar het schip ligt te wachten voor de terugtocht naar Lauwersoog. Totale duur van deze tocht ongeveer 8 uur.
 • Beide tochten zijn volgens het wadloopcentrum echte 'belevenistochten', met een gevariëerd programma en niemand hoeft moe te worden. De tochten zijn geschikt voor bijna iedereen, voor kinderen vanaf 4 à 5 jaar, voor volwassenen en ook voor senioren.

  De uitreiking vindt op 19 maart om 13.00 uur plaats op het schip ms Boschwad.