W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 5. Nieuwsarchief

Broodkruimelpad

Home Wadlopen 2013 - 2018 Arrangementen Wadloopcentrum Pieterburen krijgen Waddengoud-certificaat

Nieuwsarchief Wadlopen 2013 - 2018

Arrangementen Wadloopcentrum Pieterburen krijgen Waddengoud-certificaat


Voorzitter Nico Bakker van Wadloopcentrum Pieterburen neemt het Waddengoud-certificaat in ontvangst van gedeputeerde Henk Staghouwer.
Foto Henk Schildhuis

dinsdag 10 september 2013

LAUWERSOOG - St. Wadloopcentrum Pieterburen heeft op za. 7 sept. jl. herdacht dat ze 50 jaar geleden werd opgericht.
Onder het genot van een hapje en een drankje werd een rondvaart gemaakt op de Waddenzee vanuit Lauwersoog. Daarna vond in Rest. Schierzicht te Lauwersoog de uitreiking plaats van het Waddengoud-cerfiticaat voor de arrangementen van het Wadloopcentrum 'Het Wad en het Eiland' en 'De Reddingboot vaart uit".
Voorzitter Nico Bakker nam het certificaat in ontvangst van gedeputeerde Henk Staghouwer van de provincie Groningen.

Waddengoud is het streekkeurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied. Waddengoud geeft de garantie dat de producten uit dit gebied afkomstig zijn en op een duurzame wijze zijn gemaakt. De diensten bieden een unieke ervaring van de Wadden, waarbij een aantal van deze diensten ook producten uit de Waddenregio serveren. De certificering vindt plaats door de St. Waddengroep te Buitenpost.

De bekroonde arrangementen zijn:

Het Wad en het Eiland
Vanuit Lauwersoog varen naar de zeehonden in de Waddenzee en daarna van boord voor een wadwandeling van 1,5 uur naar het eiland Schiermonnikoog. In het dorp een maaltijd van Waddengoud-streekproducten en daarna op de fiets naar het breedste strand van Europa voor een partijtje strandgolfen.
Vervolgens op de fiets naar de veerdam waar het schip ligt te wachten voor de terugvaart naar Lauwersoog.

Reddingboot op Waddenzee
De reddingboot vaart uit. Met de voormalige reddingboot de Waddenzee op en het zeegat uit. Voel de sensatie van het schip en de deining. Daarna naar het eiland Schiermonnikoog. Op de fiets naar het dorp voor een Waddengoud-streekproductenmaaltijd en strandgolfen op het breedste strand van Europa.
Daarna weer op de fiets naar de veerdam en met de veerboot terug naar Lauwersoog.