W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 5. Nieuwsarchief

Broodkruimelpad

Home Wadlopen 2013 - 2018 Twee wadlopers vast in het slik bij veerdam Holwerd

Nieuwsarchief Wadlopen 2013 - 2018

Twee wadlopers vast in het slik bij veerdam Holwerd

Vier schepen, brandweer, ambulance en politie in touw voor twee vastzittende wadlopers

donderdag 26 september 2013

HOLWERD - Donderdag 26 sept. 2013 omstreeks 08.30 uur zijn wadlopers op het wad bij Holwerd in de problemen gekomen. Twee vrouwen zaten vast in het slik, ca. 100 meter ten oosten van de veerdam van Holwerd. Via 112 brachten ze de autoriteiten op de hoogte van hun benarde situatie.
De Vigilant van rederij Veltman en Christien van de KNRM zijn van Ameland op weg gegaan.
De Vigilant stoof de Zuiderspruit in richting wantij Ameland in de veronderstelling dat de wadlopers daar stonden. Ook de Maria Hofker van de KNRM is uitgevaren en zelfs de Anna Margaretha kreeg een oproep.

Slikslee
De brandweer van Ternaard snelde naar Holwerd en handelde het incident af. Zij hadden de slikslee mee voor een redding uit het slik. Het oppervlaktereddingteam uit Burgem reed ook naar Holwerd, maar hoefde verder niet in te grijpen. Op de veerdam van Holwerd stond een ambulance klaar. Ook de politie was met een auto en zwaailichten aanwezig.

Om 10.00 waren de twee vrouwen op het droge en in veiligheid gebracht. Ambulancepersoneel controleerde de gezondheidstoestand van de wadlopers, die bleek in orde te zijn.
De twee hoorden bij een groep die is doorgelopen naar Ameland. De vrouwen besloten terug te keren naar de veerdam van Holwerd. Ze kwamen met de benen vast te zitten in ongeveer 35 cm diep slik met een harde ondergrond, ongeveer 20 meter vanaf een dammetje waar de bodem hard was.

Ze reisden na zich bij de kraan te hebben schoongemaakt met de veerboot van 11.30 uur van Holwerd naar Ameland om zich, enigszins ontdaan en bezorgd, alsnog bij hun groep te voegen.

Bron deel info: Persbureau Ameland