W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 5. Nieuwsarchief

Broodkruimelpad

Home Wadlopen 2013 - 2018 Naakte wadloper zorgt voor opschudding op wad bij Eemshaven

Nieuwsarchief Wadlopen 2013 - 2018

Naakte wadloper zorgt voor opschudding op wad bij Eemshaven

Zaterdag 21 september 2013

EEMSHAVEN / NOORDKAAP EMMAPOLDER - Zaterdag 21 sept. jl. tegen het einde van de middag werd de reddingsboot Jan en Titia Visser uit de Eemshaven opgeroepen voor een persoon in problemen. Getuigen hadden een naakte man zien lopen op de dijk en vervolgens het wad op. Omdat de getuigen het niet vertrouwden en de man een verwarde indruk maakte werd besloten alarm te slaan.

De politie heeft nog met een verrekijker gekeken en zag de man nog lopen maar kon verder niks doen aldus een getuige. De KNRM heeft ook een tijd lang gezocht naar deze man. Of hij is gevonden is bij ons niet bekend.

Bron: 112groningen.nl


Verwarde man waargenomen op het wad bij de Noordkaap

Zaterdag 21 september 2013

EEMSHAVEN - Om 16:57 uur melding "persoon in problemen prio 1". Aan boord van de Jan en Titia Visser heeft men als eerste meer gegevens gevraagd aan het KWC (Kustwachtcentrum Den Helder). Men krijgt te horen dat er een verwarde man over het wad loopt richting het water. De verwarde man zal zich bevinden in de buurt van de Noordkaap (Noordzijde Emmapolder). Deze gegevens komen via Meldkamer Noord-Nederland, de Jan en Titia Visser (JTV) gaat langs de kust richting Noordkaap, ook de politie zoekt vanaf de dijk .

De melding komt van getuigen die een naakte man op de dijk zagen lopen richting het wad. Omdat de getuigen het niet vertrouwden en de man een verwarde indruk maakte werd besloten alarm te slaan. Tijdens het zoeken wordt vanaf de JTV niets waargenomen en om 18:05 uur geeft de KWC aan de zoekactie te staken en gaat de JTV terug naar de Eemshaven.

Bron: knrm.nl