W@dgidsenWeb 2.1

U bent in menu 5. Nieuwsarchief

Broodkruimelpad

Home Wadlopen 2007 - 2012 VIER WADLOPERS LOPEN NAAR GRIEND

Nieuwsarchief Wadlopen 2007 - 2012

VIER WADLOPERS LOPEN NAAR GRIEND

zondag 30 september 2007

EZINGE - Vier wadlopers zijn er zondagmorgen 30 sept. jl. in geslaagd het eiland Griend te belopen. Ze deden over de ca. 17 km lange tocht 4.40 uur. Een groot deel van de tocht werd in het donker gelopen.

Menno de Leeuw, Rob Schmutzler, Tjibbe Stelwagen en Frank Hensel vertrokken vanaf Koehool, ten noorden van Oosterbierum. Het water in de vaargeul, het Kimstergat, reikte de kleinste deelnemer tot op de borst. Na deze geul stond het wad vrijwel droog en voerde de tocht door matig slik, over oesterbanken en tenslotte over hard, goed te belopen zand. Twee keer moest tussen het Kimstergat en Griend een geul worden doorwaad.
Enkele weken eerder werd een verkenning gemaakt tot enkele km. voorbij het Kimstergat. Het viertal is met een bootje van Griend gehaald en naar Harlingen gebracht. De tocht werd in de korte broek gelopen, een surfpak bleek niet nodig. Het weer was wat miezerig en de bereikte laagwaterstand te Harlingen -80 cm NAP (15 cm boven gemiddeld laagwater).

Voor zoveer bekend was deze tocht de 5e geslaagde wadloopoversteek naar Griend. Van Griend naar de vaste wal zijn 3 oversteken gemaakt.
Zie link voor een overzicht van de wadlooptochten naar Griend.

Lammert Kwant